Skip to content Skip to footer

Top greșeli de evitat în amenajarea spațiului

Greșeli comune în punerea în operă a pavajelor și cum să le eviți

Este foarte important ca atunci când demarezi amenajarea unui spațiu cu pavelele dorite să pornești cu dreptul. Specialiștii noștri îți oferă o viziune asupra celor mai des întălnite greșeli în punerea în operă a pavajelor și elementelor peisagistice. Deși pare de necrezut, însa cea mai des întălnită greșeală pornește chiar de la alegerea modelului și grosimii de pavaj. O grosime mică a pavajului care va fi tranzitat și de către autovehicule va duce la deteriorarea suprafeței pavate.

Calitatea și duritatea solului pot influența în mod negativ rezultatul final. Astfel, un terasament predispus la eroziune va face ca pavajul să se deplaseze în timp dacă este incorect pregatit și se fac compromisuri la materiale.

Pantele subdimensionate sau incorect executate duc la acumulări inutile de apă și care pot fi ușor evitate. De asemenea, ignorarea recomandării de utlizare a pavajului autoblocant pe suprafețele cu înclinare mare va atrage după sine denivelări sau chiar deplasarea pavajului.

Din experiența specialiștilor noștri, din dorința de a nu avea suprafața fragmentată vizual, beneficiarii solicită rosturi cât mai înguste între pavele, însă rostuirea are în primul rând un beneficiu funcțional major, lasând apa să se scurga în sol. De asemenea, rostuirea este foarte importantă pentru intervențiile ulterioare asupra conductelor de sub suprafața pavată, oferind un demontaj și remontaj ușor, fără pierderi.