Sustenabilitate
Încă de la începuturile activităţii noastre ne-am angajat să funcţionăm şi să ne desfaşurăm activitatea într-un mod responsabil şi sustenabil faţă de angajaţii noştri, faţă de clienţii noştri, faţă de comunitatea în care trăim şi, nu în ultimul rând, faţă de mediu. Suntem o companie a cărei strategie de “dezvoltare durabilă” se construieşte prin contribuţia noastră în fiecare dintre următoarele arii de sustenabilitate:
Consum energetic
optimizat
Mediu și schimbări
climatice
Siguranță și
sănătate
Sănătatea şi siguranţa la locul de munca sunt susţinute de asigurarea condiţiilor de muncă ce respectă legislaţia în vigoare, precum şi de echipamente de protecţtie care să prevină eventualele accidente.
Responsabilitate față de comunitate
Elpreco încearcă să se implice în proiecte care să răspundă nevoilor reale ale comunităţii şi care pot duce la schimbări majore în bine în viaţa oamenilor.
Suntem parte din comunitate
Una dintre direcțiile noastre de dezvoltare este axată pe implicarea în comunitățile din care facem parte și ne străduim să fim parte din proiecte care să răspundă nevoilor reale ale oamenilor din jurul nostru şi care pot duce la schimbări majore în bine.Proiectele în care ne implicăm și pentru care avem parteneriate solide și de lungă durată sunt menite să ofere sprijin în educație prin susținerea de acțiuni culturale, sportive și de mediu destinate tuturor categoriilor de vârstă și în special tinerilor.Ajutăm la construcția și refacerea de școli, alăturându-ne, spre exemplu, partenerilor noștri din cadrul asociației BookLand. Sprijinul semenilor noștri mai puțin norocoși prin acțiuni caritabile, se înscrie de asemenea pe agenda noastră, fiind alături de Asociațaia Vasiliada, Asociația YouStars, Asociația Life Is Better With Friends și alții. Noi la Elpreco suntem de părere că investind în generațiile tinere, investim sustenabil în viitorul nostru, al tuturor și responsabilitatea este a fiecaruia dintre noi.
Reciclabilitate
Utilizarea produsului
Resurse folosite
Proces sustenabil
Consum minim de energie – Procesul de fabricaţie implică un consum redus de resurse: consumul de gaz necesar producerii unui metru cub de BCA este de 4 ori mai mic decât cel utilizat pentru a produce un metru cub de cărămidă. Consumul de energie necesar producerii unei tone de beton este de 20 de ori mai mic decât în cazul producerii unei tone de oţel.
Este creator şi nu consumator de resurse. De exemplu, în cazul BCA-ului vorbim despre o potenţare de 5 ori a volumui de materii prime iniţiale (cu un metru cub de materie prima creăm 5 metri cubi de BCA). Pierderi minime de resurse: Materiile prime care ramân ca surplus în procesul de fabricaţie sunt reutilizate 100% în procesul de fabricaţie. Betonul este un produs 100% reciclabil.