Romana

SUSTENABILITATE

Încă de la începuturile activităţii noastre ne-am angajat să funcţionăm şi să ne desfaşurăm activitatea într-un mod responsabil şi sustenabil faţă de angajaţii noştri, faţă de clienţii noştri, faţă de comunitatea în care trăim, faţă de mediul în care trăim. Suntem o companie a cărei strategie de “dezvoltare durabilă” se construieşte prin contribuţia noastră în fiecare dintre următoarele arii de sustenabilitate:

  • RESPONSABILITATEA FAŢĂ DE MEDIU ŞI SCHIMBĂRILE CLIMATICE
Materialul pe care îl alegi în construcţii este factorul cheie pentru o clădire durabilă. Materialele din beton oferă avantaje clare din acest punct de vedere faţă de orice alt tip de material de construcţii. Fabricăm materiale prietenoase cu mediul în toate stadiile de viaţă ale produsului de la resurse, procesul de fabricaţie, în timpul utilizării produsului până la terminarea stadiului de viaţă (eliminarea din uz / refolosirea).

  • RESPONSABILITATEA PENTRU A CREA CONDIŢII DE MUNCĂ SIGURE ŞI CARE SĂ PROTEJEZE SĂNĂTATEA
Compania Elpreco a creat 400 de locuri de muncă. Activitatea în companie se desfaşoară sub deviza „Siguranţa pe primul loc”. Sănătatea şi siguranţa la locul de munca sunt susţinute de asigurarea condiţiilor de muncă ce respectă legislaţia în vigoare, precum şi de echipamente de protecţtie care să prevină eventualele accidente.

  • RESPONSABILITATEA FAŢĂ DE COMUNITATE 
Sustenabilitatea are ca şi scop final asigurarea continuităţii omenirii, ceea ce face ca, mai presus de orice, toate activităţile noastre să deservească OMUL şi Comunitatea în care trăieşte. Elpreco încearcă să se implice în proiecte care să răspundă nevoilor reale ale comunităţii şi care pot duce la schimbări majore în bine în viaţa oamenilor.

Ne implicăm în proiecte de care are nevoie comunitatea, dar căutăm mereu să aiba, pe cât posibil şi o latura educaţională. Ne implicăm în proiecte de protecţia mediului care să includă şi o componentă de educaţie ecologică. Pentru a ajunge să trăim într-o lume mai curată trebuie să ne schimbăm mentalitatea şi atitudinea noastră, a tuturor faţă de natură şi faţă de mediul înconjurator (ex: Ecologiştii tineri – sesiuni de educare a copiilor cu privire la protecţia mediului, Parteneriat cu şcoala de vară „Team Work”, Let’s Do It Romania).

Un alt exemplu este cel al protecţiei sociale pe care îl susţinem şi care ne dorim să aducă şi o componentă educatională, de atragere a atenţiei asupra unor situaţii de criză din societate. Atitudinea fiecăruia dintre noi poate schimba destinul unor oameni dezavantajaţi şi dă un sens vieţii lor (Am construit case pentru familii sinistrate).

Credem că schimbarea de mentalitate va veni, în primul rând, de la generaţia tânără, de aceea, punem foarte mult efort în a susţine o dezvoltare sănătoasă a generaţiilor viitoare. Sponsorizăm cluburi sportive, facem donaţii către centre culturale, biserici, şcoli, evenimente culturale.

Încercăm, în fiecare zi, sa fim cetaţeni responsabili faţă de comunitatea în care trăim!
ELPRECO şi grija
faţa de mediu
Resurse folosite
Materiile prime care stau la baza procesului de fabricaţie al produselor Elpreco sunt materii prime naturale (ciment, var, nisip, ghips, apă, oxid de fier), inerte şi care işi păstrează aceste caracteristici atât pe durata fluxului de producţie, cât şi pe toată durata de viaţă a produsului finit.
Impactul asupra mediului în timpul procesului de fabricaţie
Procesul de fabricaţie al produselor noastre
este gândit astfel încât să folosească materiile prime în cel mai eficient mod, să conserve caracteristicile acestora şi să genereze produse de cea mai bună calitate.
  • Nepoluant - Procesul de fabricaţie este nepoluant, aburul şi apele reziduale necesare în tratamentul termic al produselor Elpreco sunt refolosite în proporţie de 95% în procesul de producţie. Cantitatea foarte redusă de abur şi apa uzată eliberată în mediu în timpul fabricaţiei respectă integral nivelul de calitate impus de normele de mediu naţionale şi internaţionale. Emisiile de CO2 sunt reduse prin eficienţa proceselor, a tehnologiei de fabricaţie si a materiilor prime folosite.
  • Consum minim de energie - Procesul de fabricaţie implică un consum redus de resurse: consumul de gaz necesar producerii unui metru cub de BCA este de 4 ori mai mic decât cel utilizat pentru a produce un metru cub de cărămidă. Consumul de energie necesar producerii unei tone de beton este de 20 de ori mai mic decât în cazul producerii unei tone de oţel.
  • Este creator şi nu consumator de resurse. De exemplu, în cazul BCA-ului vorbim despre o potenţare de 5 ori a volumui de materii prime iniţiale (cu un metru cub de materie prima creăm 5 metri cubi de BCA).
  • Pierderi minime de resurse: Materiile prime care ramân ca surplus în procesul de fabricaţie sunt reutilizate 100% în procesul de fabricaţie. Betonul este un produs 100% reciclabil.
Utilizarea produsului
  • Durabilitatea produselor: Materialele Elpreco au o durată de viaţă mult superioară altor produse substitute (plastic, tablă, asfalt). Durata estimată de viaţă a produselor din beton este de 100 de ani, timp în care materialul îşi păstrează integral proprietăţile dimensionale si cele fizico-chimice.
  • Eficienţa termică şi umiditatea optimă a imobilului: BCA-ul îţi oferă o temperatură şi o umiditate optimă în casă, astfel încât nu este necesar să utilizezi resurse adiţionale de energie (aer condiţionat, sursă de căldură).
  • Eficienţa financiară: Cheltuielile ulterioare de mentenanta a constructiei vor scadea simtitor: în cazul în care vorbim despre casă, scad cheltuielile cu surse adiţionale de energie, deoarece materialele Elpreco asigură o termoizolare optima; în cazul pavajului, scad costurile cu refacerea suprafeţelor deteriorate, acestea fiind foarte rezistente la  îngheţ, dezgheţ şi la alţi factori meteo; dacă iți dorești alt design nu trebuie decât să remontezi pavajul existent, costurile de întreținere sunt foarte mici, pierderile de material în cazul intervenției ulterioare asupra lui sunt foarte mici, deoarece se montează/remontează cu ușurința.
Reciclabilitate
Indiferent că vorbim despre BCA, pavaj sau sisteme de canalizare Elpreco, acestea sunt 100% reciclabile. În cazul în care utilizatorul decide să nu le recicleze, acestea nu au un impact negativ asupra mediului deoarece nu conţin substanţe toxice.
x
Accesand acest site sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor pe care le foloseste. Aflati mai multe aici. Sunt de acord!