Skip to content Skip to footer

Despre BCA-ul ELPRECO

Un material de construcţii uşor, rezistent la foc, foarte bun izolator termic, betonul celular autoclavizat a captat interesul specialiştilor în construcţii şi urbanism în ultimii ani. BCA-ul este un material modern ce conferă soluţii constructive inovatoare în domeniul construcţiilor. BCA-ul este un material de construcţii sustenabil (producerea lui consumă resurse naturale minime: gaz, materie primă, energie electrică; scad simţitor costurile şi timpii de execuţie ai zidăriei; scade simţitor costul de mentenanţă al clădirii). BCA-ul este un material extrem de popular în Europa, peste 70% din clădirile din Germania sunt construite cu acest tip de material de construcţii.

Teste şi demonstraţii cu BCA-ul Elpreco

1. Uşurinţa de a lucra cu BCA-ul Elpreco!

Vizualizează filmuleţul de mai jos şi vei vedea în cât timp se poate zidi un metru pătrat de perete cu BCA-ul Elpreco! Faptul că în BCA se pot crea cu uşurinţă şanturi nu înseamnă că nu e un material foarte rezistent.

2. Rezistenţă

Vizualizează filmul şi vezi ce greutate poate susţine un cui bătut într-un perete de BCA!

3. BCA-ul Elpreco un foarte bun Izolator fonic

Crezi că se aude soneria unui telefon pus intr-un cub zidit din BCA Elpreco? Vizualizează filmul şi vei descoperi răspunsul!

4. BCA-ul un material rezistent la foc

Vizualizează video-ul şi vei afla cât de bun rezistent la foc este BCA-ul Elpreco!

5. BCA-ul cel mai bun coeficient de termoizolatie dintre toate materialele de constructie

Vizualizează filmul şi vei afla care este cel mai bun coeficient de transfer termic pentru urmatoarele materiale: BCA, cărămidă cu goluri, bolţari din beton!

Stiati ca?

Intrebari frecvente

Este BCA-ul un produs ecologic? 
Da. BCA-ul Elpreco este realizat numai din materii prime naturale: ciment, nisip, var, apă, fiind un produs ecologic.

Este BCA-ul mai bun izolator termic decât cărămida?

Datorită milioanelor de pori din compoziţia BCA-ului, coeficientul de izolare termică al acestuia este cu mult superior celui al cărămizii ceramice având avantajul menţinerii unui climat confortabil şi sănătos în interiorul locuinţei.
La o rapidă comparaţie între coeficientul de transfer termic al unui bloc de BCA de 0,10 W/mK şi cel al unei bucăţi de cărămidă de 0,22 W/mK, se observă că BCA-ul reduce pierderile posibile de căldură cu mai mult de jumătate faţă de cărămidă.

Este necesar ca zidul exterior executat din BCA să fie izolat suplimentar cu polistiren sau alte materiale izolatoare ?
Nu. Zidăria executată din BCA cu grosime mai mare de 35cm nu necesită strat suplimentar de material izolator, datorită conductivităţii termice excelente a acestui material.
Se poate realiza din blocuri de BCA, zidărie cu rosturi subţiri?
Da. Este chiar indicată realizarea zidăriei cu rosturi subţiri datoriă creşterii gradului de confort termic, reducerii costurilor de material şi manoperă, scurtarea timpului de execuţie.
Câţi metri pătraţi de zidărie se pot obţine dintr-un metru cub de BCA?
În funcţie de grosimea dorită a zidului de BCA, se pot obţine, în medie, 5 mp de zidărie dintr-un metru cub de BCA.
Creşte consumul de mortar în cazul zidirii cu BCA?
Nu. Datorită abaterilor dimensionale foarte reduse de numai ± 1 mm, zidăria efectuată cu rost subţire (1-3 mm) conduce la un consum de mortar extrem de redus comparativ cu zidăria din cărămidă cu goluri sau cu metoda tradiţională ce presupune execuţia unui rost de 10 ori mai mare.
Este BCA-ul un material portant?
În funcţie de clasa de rezistenţă şi, respectând prescripţiile tehnice în vigoare, BCA-ul se poate folosi şi ca material de zidărie portant.