Background

Impactul în construcții

Impactul în construcții

Scopul țării noastre conform Directivei 2010/31/EU a Parlamentului European privind construcția locuințelor cu un consum de energie aproape de zero este acela de a promova și susține măsurile necesare creșterii performanței energetice a clădirilor.

Criteriul de bază în atingerea acestui deziderat ține de consumul de energie al fiecărei construcții, indiferent de destinația acesteia, anume: energia primară produsă din surse proprii, regenerabile, să fie mai mare decât consumul de energie primară ce are sursă fosilă, combustibili fosili, termoficare urbană și altele.

Orice construcție nouă trebuie sa aibă în vedere mai multe variabile ce țin de temperaturile exterioare variabile, localizare, confortul dorit, performanța energetică, optimizarea costurilor. Beneficiile pe termen lung surclasează demersurile pe care specialiștii în domeniu le au de făcut pentru atingerea obiectivului de construcții cu un consum de energie aproape zero.

Calitatea vieții în clădirile "viitorului" este mult îmbunătățită față de aceea din clădirile construite conform practicilor clasice, beneficiind totodată de costuri reduse datorate unei proiectări adecvate și unei execuții performante.

Beneficiarul final este primul câștigător al implementării nZEB, indiferent dacă este vorba despre clădiri existente sau nou construite, iar aceste beneficii se traduc, sintetizat, într-o calitate superioară a aerului interior, confort termic și echilibrul esențial dintre temperatură și umezeală.

Descoperă produsele Elpreco BCA aici.