Background

Ghid de montaj corect al pavelelor

Ghid de montaj corect al pavelelor

Pentru a beneficia pe deplin de atributele sistemului de pavaj Elpreco, specialistii recomanda urmatoarele etape de montaj:

1. Se inlatura de pe suprafata ce urmeaza a fi pavata un strat de 20-35 cm de pamant.
2. Se distribuie un strat de pietris de 10-15 cm grosime in mod egal si se niveleaza cu o grebla.
3. Se compacteaza pietrisul cu o placa vibratoare (greutate in serviciu de 130-160 kg).
4. Peste pietrisul compactat se imprastie un strat de nisip uscat de 4 cm grosime (sort 0-4 mm), numit pat pentru pavaj, se niveleaza cu ajutorul unei rigle de nivelare si se compacteaza cu placa vibratoare. Stratul de nisip trebuie sa fie perfect neted si fara urme. Pentru calculul definitive al inaltimii pavajului este bine de stiut ca prin vibrarea pavelelor montate pe nisip, inaltimea scade cu 2 cm.
5. Suprafata pavata trebuie sa aiba o panta pentru scurgere de 1% (1 cm diferenta de nivel pe metru). Aceasta panta se realizeaza astfel: se introduce doua tevi in stratul de pietris compactat, masurandu-se exact diferenta de nivel, tevile fiind support pentru rigla de nivelare.
6. Terasamentul se niveleaza numai dupa introducerea tevilor, realizandu-se astfel diferenta de nivel Dorita, apoi tevile se indeparteaza.
7. Montarea elementelor de pavaj se face prin asezarea acestora in configuratia Dorita. Intre elemente se lasa un rost de maxim 3 mm.
8. Dupa terminarea pavarii suprafetei, se presara un strat de nisip uscat fin (sort maxim 2 mm), se curata suprafata prin maturare si se compacteaza cu placa vibratoare.
9. Fixarea in nisip si si vibrarea elementelor de pavaj se face pe timp uscat. Se foloseste numai nisip uscat.
10. Pentru a Evita alunecarea pavajului este indicat ca acesta sa se incadreze intre bordure din beton.
11. Montarea si alinierea bordurilor presupune utilizarea unui strat de mortar de 25 mm grosime (1:3 ciment:nicip) pe care se aseaza bordurile la nivelul stability.

Cu toate acestea, montajul pavajului nu implica mari eforturi. Poți apela la specialiști de încredere sau îți poți testa singur măiestria si creativitatea. 

VIDEO - Pavajul Elpreco este ușor si rapid de montat 
VIDEO - Pavajul Elpreco îți provoacă imaginația. Formele, dimensiunile si culorile permit amenajari pe gustul fiecaruia