Background

Sisteme de zidărie BCA

product image

IZOPOR

Gama de BCA IZOPOR oferă oricărei construcţii o izolare termică superioară faţă de alte materiale de zidărie. Transferul caloric redus duce la conservarea temperaturii în interiorul locuinţei, indiferent de anotimp şi de temperatura exterioară.

Certificate

Gama de BCA IZOPOR oferă oricărei construcţii o izolare termică superioară faţă de alte materiale de zidărie. Transferul caloric redus duce la conservarea temperaturii în interiorul locuinţei, indiferent de anotimp şi de temperatura exterioară. Folosind BCA-ul IZOPOR îţi vei reduce cheltuielile de întreținere a casei pentru că asigură cea mai bună izolare termică nefiind nevoie de surse exterioare de optimizare a temperaturii (încălzire-iarna și răcire-vara). De asemenea nu trebuie să investiți în materiale suplimentare de termoizolare, folosind doar BCA-ul IZOPOR vă veți asigura cea mai bună izolare termică!

Cele mai importante proprietăţi:
- Izolarea termică superioară a construcției
- Conservarea temperaturii din interiorul locuinței indiferent de anotimp și temperatura exterioară
- Transfer redus de căldură
- Nu necesită aplicarea de materiale termoizolante suplimentare
- Climat interior sănătos

 

Performanța energetică a BCA-ul IZOPOR se transpune într-un bun randament termic datorat conținutului ridicat de aer din structura celulară a BCA-ului, oferind căldura necesară în timpul iernii și răcoarea necesară în timpul verii.
Mai mult

Consultă ofertele noastre aici.

Descoperă alte produse Elpreco din gama Pavaje și Borduri.

 
Caracteristici UM IZOPOR
Rezistenţa la compresiune standardizată
N/mm2
min. 2
Densitate aparentă în stare uscată
kg/m3
400 ± 25
Conductivitate termică pe element (λ10sec) W/mK 0.11
Reacţie la foc   clasa A1
Substanţe periculoase produsele nu conţin materiale contaminate cu substanţe periculoase sau care emit substanţe periculoase
 
Conductivitatea termică a blocului de BCA-λbloc (W/m°K), reprezintă cantitatea de caldură exprimată în "Wh" transmisă printr-un m2 din materialul respectiv cu o grosime de 1m, timp de o oră, la o diferență de 10°C între suprafața sa interioară și cea exterioară. Cu cât valoarea acestui coeficient este mai mică, cu atât proprietățile izolatoare sunt mai bune. Conductivitatea termică a blocului de BCA depinde de compoziția materialului, de porozitate, natura și distribuția porilor, umiditatea materialului.
 
Dimensiuni bloc
BCA IZOPOR
Suprafața
construită (m2)
dintr-un m3
Suprafața
construită (m2)
dintr-un palet
Aplicații
recomandate
Lungime
(mm)
Lățime
(mm)
Înălțime
(mm)
Placări Perete
interior
Perete
exterior
  75 200 13.33 16.64    
  100 200 10 15.6  
  125 200 8 12.48    
  150 200 6.67 10.4    
  250 200 4 6.24    
  300 200 3.33 5.2    
  350 200 2.86 4.16    
  375 200 2.67 4.16    
  400 200 2.5 3.12    
  150 400 6.67 10.4    
 
Livrarea se face paletizat; cantitate BCA per palet -  1.56 m³.

Seismicitate
IZOPOR este recomandat pentru executarea zidăriei nestructurale în toate zonele seismice, pentru locuinţe uni-multi familiale, centre comerciale, clădiri publice şi administrative, depozite logistice.
 
 
http://www.elpreco.ro/img/din_admin/image/harti%20seismice/Harta%20Seismica%20Generala.jpg

 
Tip zidărie Utilizarea BCA Elpreco în funcție de zonă, accelerația terenului, tipul de zidărie și numărul de niveluri ale clădirii
Zona I
Accelerația terenului
ag 0.10g - 0.15g

Zona II
Accelerația terenului
ag 0.20g - 0.25g

Zona III
Accelerația terenului
ag 0.30g - 0.40g

Zidărie nestructurală Clădiri cu oricâte niveluri
 
Detaliile sunt în conformitate cu codul de practică pentru lucrările de zidărie precum și noile normative de proiectare seismică din Romania ce definesc utilizarea BCA-ului, în funcție de zonele de risc seismic. Peretele nestructural este peretele care nu face parte din structura principală a construcţiei; acest tip de perete poate fi suprimat fără să prejudicieze integritatea restului structurii. Perete structural este peretele destinat să reziste forţelor verticale şi orizontale care acţionează, în principal, în planul său.

Rezistenţă termică
IZOPOR are performanțe termice deosebite ce conferă o excelentă conservare a temperaturii din interiorul locuinţei, indiferent de anotimp.
 
λbloc Grosime perete (cm) fără tencuială, zidărie cu rosturi subţiri
7.50 10.00 12.50 15.00 20.00 25.00 30.00 35.00 37.50 40.00
0.11 0.85 1.08 1.3 1.53 1.98 2.44 2.89 3.35 3.58 3.80


Rezistența la transfer termic R (m2°K/W) reprezintă măsura pentru rezistența pe care o opune transferului termic un material sau un element de construcție cu grosimea sa și conductivitatea termică a straturilor ce îl compun. Rezistența termică este calculată conform normativului C 107 - 2005 privind calculul termotehnic al elementelor de construcție ale clădirilor, ce prevede ca valoarea minimă recomandată pentru pereții exteriori este 1,80 m2°K/W. Astfel un zid cu grosimea de minim 20 cm depașește această cerință, nefiind necesară izolația termică suplimentară.


Izolare fonică
IZOPOR asigură o excelentă absorbție fonică a zgomotului aerian, obținându-se un climat interior liniștit.

λbloc Grosime perete (cm), cu 2 straturi de tencuială
7.50 10.00 12.50 15.00 20.00 25.00 30.00 35.00 37.50 40.00
(db) 36 db 38 db 39 db 40 db 42 db 44 db 45 db 46 db 46 db 47 db


Indicele de izolare fonică la zgomot aerian Rw (db) defineşte izolarea la zgomot dintre 2 spaţii ce se doresc izolate de elementele separatoare (în principal pereţi sau planşee).

 

Beneficii DURABILITATE ŞI PERFORMANŢĂ STRUCTURALĂ

Cu toţii ne dorim să avem o locuinţă care să reziste în timp acţiunilor provocate de factorii naturali externi: ploaie, vânt, cutremur, zăpadă, temperaturi foarte mari sau foarte mici. Principala caracteristică a BCA-ului Elpreco este aceea că îşi păstrează neschimbate proprietăţile pe întreaga durată de viaţă. Deasemenea greutatea redusă a BCA-ului determină o diminuare a încărcărilor asupra structurii de beton și a fundației clădirii, fiind recomandarea perfectă pentru orice tip de clădire de la cele cu un singur etaj până la cele multietajate.

Beneficii EFICIENŢĂ ENERGETICĂ

Principala preocupare atunci când vine vorba despre confortul de a locui într-o clădire este de a avea temperatura şi umiditatea optimă. Faţă de materialele clasice de zidărie sau alte elemente din beton armat, BCA-ul oferă cel mai bun randament termic. Conţinutul ridicat de aer din structura celulară a BCA-ului oferă căldura necesară în timpul iernii şi răcoarea necesară în timpul verii. Folosind BCA-ul Elpreco nu mai este necesar a se folosi un sistem de izolaţie suplimentar. Această caracteristică a BCA-ului Elpreco ajută la reducere dramatică a costurilor de construcţie şi întreţinere ale unei locuinţe.

Beneficii REZISTENŢĂ LA FOC

Blocurile din BCA Elpreco oferă un grad înalt de rezistență la foc, menţinând rezistenţa şi stabilitatea zidăriei aproximativ 7 ore de la izbucnirea incendiului (pentru zidării cu grosimea mai mare de 20 de cm). Datorită compoziției sale pur minerale, BCA-ul este un material de construcții neinflamabil, care previne propagarea flăcărilor către incintele alăturate, nu emană fum sau gaze toxice, care pot pune în pericol viața persoanelor din clădire.

Beneficii IZOLARE FONICĂ

Structura masivă a blocurilor de BCA Elpreco şi conţinutul de aer al acestora are, ca rezultat, un efect de amortizare fonică mult superioara altor elemente de zidarie. Chiar daca se alege folosirea blocurilor de zidărie subţiri la interior, va fi asigurată izolarea fonică necesară între încăperi.

Beneficii UŞOR DE PRELUCRAT

Specialiştii în domeniul construcţiilor ştiu cât de important este să lucrezi cu un material de zidărie care să fie uşor de manipulat, uşor de transportat, de montat, de tăiat, de găurit şi cu pierderi minime la punerea în operă. BCA-ul Elpreco este alegerea optimă pentru fiecare – beneficiar sau specialist, avantajele resimţite, în ceea ce priveşte timpul şi banii investiţi, fiind deosebite.

Beneficii MATERIAL UŞOR

Greutatea redusă a BCA-ului determină o diminuare a încărcărilor asupra structurii de beton și a fundației clădirii, fiind recomandarea perfectă pentru orice gen de clădire de la cele cu un singur etaj până la cele multietajate.

Beneficii UMIDITATE OPTIMĂ

Un alt element de confort pe care ni-l dorim de la o locuinţă este nivelul optim de umiditate. O valoare ridicată a umidităţii din locuinţă poate genera condiţii favorabile înmulţirii agenţilor patogeni sau alergenilor. Pe de altă parte, umiditatea relativă scăzută a aerului din încăpere poate favoriza apariţia infecţiilor respiratorii, mai ales pe timp de iarnă. Datorită structurii sale, BCA-ul Elpreco are un coeficient de absorbţie a vaporilor de apă optim, lasând peretele să respire.

Beneficii EFICIENŢĂ FINANCIARĂ

BCA-ul este unul dintre cele mai căutate materiale de construcţii, pentru că este un material care îşi amortizează investiţia foarte repede, fără investiţii suplimentare

Beneficii MATERIAL ECOLOGIC

BCA-ul Elpreco este un material de construcţii adaptat la preocupările la nivel macro ale omenirii, scopul final fiind un randament ecologic ridicat asigurat la toate nivelele din ciclul de viaţă al produsului (proces de fabricaţie, exploatare, reciclare sau reutilizare). Produsul nostru este fabricat doar din materii prime naturale, procesul tehnologic fiind asigurat cu un consum redus de energie, nepoluant pentru sănătate sau mediu. Deasemenea construcţiile cu produse Elpreco asigură sănătatea şi continuitatea între generaţii, reducând consumul de energie termică şi emisiile de CO2, fiind un puternic izolator termic.