Romana
11-04-2014

Elpreco îşi deschide porţile pentru elevii craioveni

Elpreco îşi deschide porţile pentru elevii craioveni<br /> Elpreco Craiova s-a înscris în acest an pe lista partenerilor programului ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” sau, pe scurt „Şcoala Altfel”. Acţiunea s-a desfăşurat anul acesta în perioada 7- 11 aprilie şi a constat în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

Unsprezece clase din ciclurile primare, gimnaziale şi liceale din Craiova au răspuns invitaţiei lansate de Elpreco de a trece pragul companiei şi de a descoperi fascinanta lume a materialelor cu ajutorul cărora ne putem clădi o casa. Deoarece programul îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi extraşcolare interesante şi care să le valorifice şcolarilor talentele şi competenţele în domenii cât mai diverse, înscrierea companiei pe lista partenerilor programului din acest an a venit ca un lucru foarte firesc.

Organizatorii le-au pregătit invitaţilor un program activ şi interactiv structurat pe şase secţiuni. Introducerea în lumea materialelor de construcţii a fost prima dintre acestea, iar elevii au avut ocazia să cunoască produsele Elpreco şi să se familiarizeze cu utilitatea şi compoziţia lor. Astfel, au învăţat că materialele de construcţii Elpreco sunt alcătuite în totalitate din elemente naturale - nisip, var, gips, apă – şi sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

După ce au fost instruiţi din punct de vedere teoretic asupra produselor, pasul următor a fost să vadă cum sunt acestea efectiv produse. Prima vizită cu titlul „Cum se fabrică” s-a efectuat în cadrul fabricii de BCA unde elevii au avut posibilitatea să vadă cum prinde formă un bloc de BCA, de la stadiul de materie primă, până la produsul finit, gata de folosit la zidărie. Totodată au învăţat şi că producerea BCA este un proces sustenabil, deoarece dintr-un metru cub de materii prime rezultă cinci metri cubi de produs finit. Dar nici aceste informaţii nu au rămas la stadiul de teorie, urmând să li se demonstreze practic calităţile acestui material de construcţii, în cadrul unui atelier de lucru intitulat „Să zidim cu spor cu un material uşor”.

Următoarea locaţie ce a primit curioşii vizitatori a fost fabrica de ţiglă, unde organizatorii au prezentat din ce sunt alcătuite ţiglele Elpreco, precum şi rolul estetic şi practic al ţiglelor din beton. Elevii au fost fascinaţi de mecanismul şi etapele producerii învelitoarei, de tehnologia prezentată şi, nu în ultimul rând, de varietatea gamei coloristice. În cadrul atelierului de lucru intitulat sugestiv „Ţigla din beton, material autohton” elevii au avut ocazia, alături de echipa Elpreco, să inveţe cum se montează un acoperiş şi chiar să contribuie la aceasta, punând fiecare câte o ţiglă pe o machetă special construită pentru ei.

Asemenea acţiuni vor mai avea, cu siguranţă, loc şi în anii următori, iar organizatorii speră să primească oaspeţi în număr din ce in ce mai mare.
ELPRECO ÎN MEDIA
x
Accesand acest site sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor pe care le foloseste. Aflati mai multe aici. Sunt de acord!